Elektronski viri, za katere je mogoč oddaljen dostop in za prijavo potrebujete številko članske izkaznice in geslo storitve Moja knjižnica, so:

Zbirka PressReader omogoča dostop do več kot 6.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih. Dostopni so najpomembnejši svetovni časniki, v slovenskem jeziku so na voljo Večer, Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Publikacije lahko pregledujete po državah, jezikih in vsebini.
navodila

ENCYCLOPEDIA BRITANNICA je enciklopedija v angleškem jeziku, ki prinaša veliko strokovnih člankov, slik, animacij, video posnetkov, zemljevidov itd. Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle.

encyclopaedia-britannica_nohtk

EBSCOhost Web ponuja polna besedila strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije in mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World …).

EBSCOhost Web

TAX-FIN-LEX je spletni informacijski sistem v slovenskem jeziku, ki prinaša članke z davčnega (članki, obrazci), finančnega (finačno-računovodske informacije, strokovni članki, obrazci) in pravnega (pravni podatki in informacije iz slovenske in evropske zakonodaje) področja.

TAX-FIN-LEX

IUS-INFO je zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, registrom predpisov RS ter strokovnimi članki iz Pravne prakse ter drugimi domačimi in svetovnimi pravnimi viri.

IUS-INFO

SLOVAR SLOVENSKEGA KNJIŽNEGA JEZIKA  je druga, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja. Prinaša slovarske enote prve izdaje, ki je v knjižni obliki izhajala med letoma 1970 in 1991 in ki je od leta 2000 tudi prosto dostopna na spletu.

sskj

ZLOŽENKA E VIROV