S SMEHOM DO NOVIH KNJIG 2014

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic. V letu 2014 se je rodila ideja o sodelovanju s kulturnimi društvi.  Osrednja prireditev z naslovom S smehom do novih knjig je potekala v sodelovanju z ljubiteljsko gledališko skupino KUD Gaj iz Zgornje Polskave, ki je zaigrala komedijo Vinka Möderndorferja z naslovom Nežka se moži. Sredstva, zbrana z vstopnino, je kulturno društvo podarilo za nakup novega gradiva. Ideja se je porodila iz razloga opozoriti na nezadostna sredstva za nakup knjižničnega gradiva, saj ministrstvo namenja vedno manj sredstev za nakup le-tega. Nezadostno višino sredstev za nakup gradiva namenjajo tudi občine. Z akcijo S smehom do novih knjig bo vsako leto, ob dnevu slovenski splošnih knjižnic, opozorjeno na ta problem. Vsako leto bo k sodelovanju povabljeno katero izmed kulturnih društev lokalnega območja.

S SMEHOM DO NOVIH KNJIG 2015

5

 

Že drugo leto zapored smo uspešno izpeljali prireditev S smehom do novih knjig, ki poteka ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic, 20. novembru. Letos smo sodelovali s KUD-om Matiček s Spodnje Polskave, ki so se predstavili z gledališko predstavo DO-RE-MI, prirejeno po znamenitem muzikalu Moje pesmi, moje sanje. Na odru se je zvrstilo dvajset igralcev, ki so tudi izvrstni pevci in so gledalce z odlično odpetimi vlogami popeljali v svet sanj, glasbe in ljubezni.

 

V tednu praznovanja slovenskih splošnih knjižnic smo za obiskovalce knjižnice pripravili tudi razširjeno ponudbo na policah Stepišnikove bukvarne, kjer je na voljo veliko raznolikega odpisanega knjižničnega gradiva ali gradiva, ki ga v knjižničnem fondu že imamo. Ves denar od prodaje pa je prav tako namenjen nakupu novih knjig.