25. maj, dan knjižnice Josipa Vošnjaka, smo obeležili s čudovitim večerom, z eminentnim gostom Ferijem Lainščkom – pisateljem, pesnikom, dramatikom, scenaristom, soustvarjalcem literarnih revij in avtorjem številnih besedil slovenskih pevcev in skupin. Pogovor z gostom je vodila naša kolegica bibliotekarka Mojca Plaznik Plavec, čudovito Lainščkovo poezijo in eno izmed pravljic pa nam je občuteno predstavila Vesna Radovanovič, priljubljena otroška pisateljica in kolegica knjižničarka iz murskosoboške knjižnice.

Skozi v vseh pogledih topel večer se je nenehno dala slutiti pristna Lainščkova ljubezen do prekmurskega narečja in preprostih ljudi, iz katerih črpa navdih za svoje plodno ustvarjanje.

Srečanja s Ferijem Lainščkom se je udeležilo preko 120 obiskovalcev, prijetno smo bili presenečeni nad številom otrok in mladine, pa vendar smo knjižničarke žal – kot že tolikokrat doslej – ponovno pogrešale večji prireditveni prostor, kjer bi dogodek izzvenel še lepše in prijetneje za vse udeležene.