Prvošolci Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica so Pionirsko knjižnico obiskali z namenom spoznati knjižno bogastvo bistriške knjižnice. Ob obisku smo jih seznanili z dejavnostmi za otroke ter jih povabili, da knjižnico pogosteje obiščejo, tudi s starši. Tako bodo zagotovo še bolje spoznali vse, kar jim ponujajo bogato založene knjižne police, hkrati pa kvalitetno preživljali svoj prosti čas.

Kadar so v naši družbi otroci, ne gre brez branja in poslušanja pravljic, saj je v njih vse tako pravljično, bogato in lepo. Otroci bodo lahko na osnovi slišanega gradili boljši in lepši svet. Ob tej priložnosti smo za njih pripravili štiri različne pravljice, v katerih so otroci našli delček sebe, trenutek svojega sveta in čas za razmislek, kaj lahko postorimo sami, da ne bo svet lep in svetleč le ob praznikih, ampak tudi takrat, kadar se počutimo same in brez nasmeha na obrazu.

Vse, kar so doživljali ob poslušanju pravljic, so v svojih učilnicah prenesli na papir. Svoje sporočilo so poslali v risbah, ki namesto božičnega drevesca krasijo Pionirsko knjižnico. Vsem prvošolcem čestitamo za odlične likovne izdelke, njihovim učiteljicam pa se zahvaljujemo za dobro sodelovanje.

Vse, ki si želite ogledati likovno razstavo V NAROČJU PRAVLJIČNE ZIME prvošolcev Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vabimo v Pionirsko knjižnico.